12/6/09

Actualitat/ RUDA, EL PREU DE LA MALA GESTIÓ


Urbanisme exigirà retallar obres a Ruda si superen el límit d'edificació autoritzat

Condició per legalitzar la llicència municipal de Naut Aran anul·lada per una sentència


Urbanisme exigirà retallar obres en la macrourbanització de Ruda si els treballs pendents superen el límit d'edificació autoritzat a la zona, com a condició per modificar la normativa urbanística i legalitzar així la llicència municipal anul·lada per una sentència. La resolució judicial obliga a restar de la superfície edificable la base del telecabina de Baqueira, que en el permís figura com un soterrani. Això podria afectar dos edificis encara no iniciats. D'altra banda, el consistori va al·legar al seu dia que els espais lliures superen el que estableix la norma.

La legalització de la llicència per als 500 pisos, el pàrquing i el telecabina de Baqueira a Ruda, anul·lada per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, serà condicionada al fet que els immobles de la macrourbanització de Naut Aran no superin el límit de superfície que la normativa urbanística preveu en aquesta zona. Així es desprèn de les paraules del director general d'Urbanisme, Pere Solà, que va afirmar ahir a Lleida que el procés exigirà revisar quina extensió de sòl ja està edificada respecte al que autoritza la planificació urbanística. La major part dels habitatges ja estan construïts o en obres, mentre que el remuntador i l'estacionament ja estan en servei.

Solà va declinar pronunciar-se sobre les possibilitats de legalitzar la urbanització. "És l'ajuntament el que ha de presentar la seua proposta per sotmetre-la a l'aprovació de la comissió d'Urbanisme", va precisar. La sentència judicial obliga a restar de la superfície disponible per edificar els més de 350 metres quadrats que ocupa la base del telecabina, una cosa que podria afectar els dos blocs de pisos encara pendents de construir en el complex i ara paralitzats.

En la llicència que va concedir el consistori el 2004, aquestes instal·lacions hi figuren com a soterrani i no es computen com a superfície edificada, malgrat que estan sobre el nivell de terra. No obstant, el consistori va defensar al seu dia davant del tribunal que els espais lliures de la urbanització sumen 12.529 metres quadrats, davant dels 10.372 que estableix la planificació urbanística a Ruda. La sentència va rebutjar l'argument del consistori perquè la ubicació d'aquests espais no s'ajusta al que fixa la normativa del municipi.

Aquest diari ha intentat contactar, sense èxit, amb el consistori i el promotor de les obres, la firma Neu 1.500. D'altra banda, l'associació ecologista Ipcena, contrària a la urbanització de Ruda des del principi, preveu presentar al·legacions a les propostes que presenti Naut Aran per legalitzar el complex.

www.segre.com